Case: Image Engineering

Case: Image Engineering

Image engineering services

Wat is Image Engineering?


Image engineering is, kort gezegd, de manier waarop worcflow zorgt, dat u het beeld krijgt, waar u op zit te wachten.

Makkelijk doen als moeilijk niet nodig is.

Soms is er weinig uitleg nodig. Voor een reportage of zakelijk portret kunnen we vaak meteen aan de slag. Voor grotere producties zal een grondige voorbereiding uiteindelijk kosten besparen.

Dat doen we, door methodologisch te werk te gaan. Dat begint bij het analyseren van uw vraag. Welke boodschap heeft u? Wat zijn de unique selling points van uw product of dienst? Wat is de toegevoegde waarde voor uw klanten?
Op basis van deze informatie vertalen we uw wensen in concepten. Indien nodig worden deze uitgewerkt in een script en storyboards. Dit is het beeldplan. Dat communiceert prettig; u weet meteen, waar u aan toe bent. En wat we van plan zijn. Waar nodig, biedt dit ook een uitgelezen kans om uw wensen aan te scherpen en bij te sturen.

Voordat we de beelden gaan maken, convergeren we. Styling, beeldconsistentie en compositie worden bepaald. De technische middelen worden geselecteerd, en, indien nodig, wordt een veiligheid- en risk-assessment samengesteld voor werken op locatie. Op basis daarvan stellen we ons team samen. De detailplanning en shotlist van minuut-tot-minuut geldt hierbij als leidraad.

Moeilijk doen als makkelijk niet kan

In sommige gevallen is het ensceneren van foto’s bij continue-processen of installaties die in gebruik zijn, niet mogelijk. In die gevallen kan worcflow ijzer met handen buigen, en in nabewerking en beeldmanipulatie het onmogelijke mogelijk maken.

 

Het voorbeeld, links, illustreert wat we kunnen bereiken. Een schoolvoorbeeld van reverse-engineering – een object met veel gebruiksporen fotograferen, en weer tot beter dan nieuwstaat retoucheren.

 

Beeldhiërarchie

De omslag van een boek ziet er anders uit, dan een foto bij een artikel. Het verschil is de informatieve waarde van het beeld. Van verhalend tot illustratief. Zo ontstaat een beeldhiërarchie. Daarom vinden wij het belangrijk vooraf te weten in welke context de beelden voor gebruik zullen gaan worden. Daar kunnen we over adviseren. Ook houden we hier rekening mee bij heet maken van de gewenste beelden.

Met name voor de industrie is onze technische achtergrond een toegevoegde waarde. De combinatie tussen praktijkervaring in de industrie en kennis van techniek, samen met jarenlange ervaring in beeldredactie, art directie, fotografie en video maakt worcflow uniek in industriële en commerciële beeldvorming.

Zorgeloos gebruik

Worcflow levert de beelden voor onbeperkt en oneindig gebruik. Na selectie en beeldbewerking leveren we de beelden meestal digitaal. De beelden worden geoptimaliseerd voor drukwerk en voor beeldscherm toepassingen. Dat betekent dat u de beelden, die wij hebben gemaakt zorgeloos kunt gebruiken.
Gerelateerde projecten